המטבח הביתי כבר מזמן חדל להיות מקום פונקציונאלי צנוע להכנת המזון לצרכים יומיומיים. הגישה המקובלת של פתיחת המטבח לכיוון החלל המרכזי, העלייה ברמת החיים, סגנון החיים של אירוח ובישול מקצועי והפיכת מתחם המטבח ל’מדורת השבט’ הביתית, הם רק חלק מהגורמים שהפכו את המטבח לאחד האזורים הנחשקים ביותר מבחינה עיצובית. כיום, לכל טעם ולכל סגנון אישי, יש מענה בדמות מטבח מעוצב לעילא.
יחד עם זאת, אין לשכוח שהמטבח הוא בכל זאת מקום בעל תפקיד מוגדר – בישול, אחסון והסבה יומיומית של בני המשפחה. לכן, את תכנון המטבח יש לבסס באופן מדויק על מבנה המשפחה, אורחות חייה ואינטנסיביות השימוש בו – הן לצורך הכנת המזון והן לצורכי אכילה ואירוח. תכנון המטבח יכלול ניתוח צרכים מדוקדק (כמה אנשים מבשלים, כמה אנשים אוכלים, מה היקף האירוח, האם נדרש אחסון לפריטים יוצאי דופן וכד’), איזה מוצרי אלקטרוניקה וחשמל מבקשים לשלב וכד’, על מנת להגיע לתוצר אשר ישרת באופן מיטבי את המשפחה לאורך זמן.
בגלריית התמונות המצורפת ניתן להתרשם ממגוון מטבחים, אותם תכננתי במנעד של גדלים וסגנונות עיצוביים, המתאימים לטעמים ולצרכים של הלקוחות.